21.02.2009

*the simpsons* yeni intro

Harika olmuş.




stanley, falkland'ın başkenti




Monocle bu ayki sayısında koyunları ve 1982 İngiltere-Arjantin savaşı ile ünlü, İngilizlerin kontrolündeki Falkland Adalarında sağlam bir araştırmaya yer vermiş. Eldeki, daha doğrusu Ada'da bulunan malzemeler doğrultusunda savaşın yıkıp yokettiği evlerininin yerine prefabrik evler yapmışlar. Yazıya göre o rüzgarlara ve ekonomiye en uygun malzeme buymuş. Balıkçılık ve savaş sonrası ilgi sayesinde turizm geçim kaynakları. Gerisini Monocle'den...

gümüş ötesi



Designboom'un klasikleşmiş yarışmalarından biri daha geçenlerde sonlandı. Konu kabaca gümüş kullanarak bir ev aleti tasarlamak. Irene Bulgari, Francesco Illy gibi sağlam isimlerin jüriliğinde gerçekleşen yarışmanın ilk 3 sırası;

18.02.2009

*lasso* askı


Küçük yaşta kovboy olmak herkesin hayalidir, en azından benim jenarasyonumda öyleydi. Mekanik oyuncaklar, Yakari çizgi filmler derken büyüdük artık. Çocukluğumun kovboyculuk oyunlarından kalma en nadide parçası kement yeniden yorumlanmış haliyle karşıma çıktı. Çelikten yapılan ve havada asılı duran kement askı çocukluğunu hatırmalak isteyenler için ideal.

30

30 olduk moraller bozuk, kara doğum günü kartı bundan!

espn I eyeball


17.02.2009

balenciaga *pique coat*


Sol göğsünde en klasiğinden cebi, v yakası, dar kesimi ile harika bir palto. Balenciaga storelarda, listeme eklendi...

*apartamento*

Şık tasarım ve dekorasyon dergilerinde süper zevkli yapılmış, hiç dağınıklık olmayan, müze gibi, süper cool evleri gördükçe daral mı geliyor? Abartmayayım daralacak birşey yok belki ama bu tip evlerin çok da doğal olmadığı bir gerçek. Ben biraz sıkıldım açıkçası ve nette dolaşırken *Apartamento* ya rastlayınca bayıldım.

uzatmalı kütüphane


Rotterham'lı tasarımcı Reinnier De Jong'un *REK* ismini verdiği iç içe geçen beş parçadan oluşan açılır-kapanır kütüphanesi geçen ayın en çok konuşulan tasarımlarından biri oldu. De Jong kütüphanesini "Kitap sayınıza göre büyüyor veya küçülüyor. Daha fazla kitap, daha büyük REK" diyerek tanımlıyor. Yüksek parlaklıkta laminat kaplanmış kütüphanenin iç kısmı da başka tip bir laminattan imal edilmiş.

totti & mexes

kaman tung *cafe set*




Tek tasarımlar görmeye alıştığım bugünlerde genç tasarımcı Kaman Tung'ın *cafe set* çıkışı çok ilgilimi çekti. Bir cafede otururken kişisel eşyaları koyacak yer sıkıntısı malumunuz, durum böyleyken bu set, kullanıcı dostu tasarımlar arasında yerini almalı. Hırsızlığa son, eşyaların kirlenmesine son, paltoları sandalyelerin arkasına asıp tasarımların üstünü örtmeye son! ee daha ne olsun...

elveda

Emektarlar bir bir ayrılıyor. Kuruntu ailesiyle çocukluğumu ısıtmıştı Avrupa yakası ile veda etti. Elveda büyük usta...

bir başka istanbul *w*



Beşiktaş ilçesi şehrin açık ara en değerli yeri. Tarihi yarımada kadar olmasa da eski binaları ve Levent, Etiler, Teşvikiye, Bebek gibi varlıklı semtleriyle her zaman imrenilirken W otel ile birlikte merkezi de renklendi. Neredeyse her gün geçtiğim sokakların biranda böyle değiştiğini görünce yadırgamıştım ama otelin iç mimarisini inceleme fırsatı bulduktan sonra yumuşadım diyebilirim. Şu fotoğraflar da W'nun semte kattığı güzelliği iyice ortaya çıkarıyor. Jean Georges Vongerichten'in açtığı New York'un meşhur Spice Market'ı da W'nun vitrini oldu adeta.

eco graffiti



Kim demiş graffiticiler çevreci olamaz diye. Yeşil sokak sanatlarından birkaç örnek;

ilginç bir sergi *global street food exhibition*

Vietnam'ın pazar yeri standı

Arjantin'in sucuk-sosis standı.

Kuratörlüğünü Mike Meire'nin yaptığı enteresan bir sergi düzenlendi Cologne 09 çatısı altında. Minik bir pazar yeri kurulması, ülkelerin kendine has yiyeceklerini sergilemesi hoş görüntüler ortaya çıkarmış.

animator vs animation


smartları hermès giydirirse...



Smart'ın resmi distribütörü Como Grup fortwo modelinin 10. yılı için ünlü Hermes firması ile anlaşarak 10 farklı renk ve makyajlı Smartları basına tanıttı. Pembe, indigo mavisi, altın gibi dikkat çekici renkler kullanmışlar ama arabaların dışı kadar içi de büyüleyici. Hermes'in ünlü süper lüks derisi ve Toile H isimli bezin kullanıldığı iç mekan tipik Hermes tarzında tasarlanıp üretilmiş.

rock'n rolla


Chelsea'nin sahibi, Londra'nın Rus zenginlerinin ilk temsilcilerinden Roman Abramovich'in tıpatıpının, Londra'da emlak piyasasına yatırım yapma çabaları çevresinde dönen tipik bir Guy Richie filmi Rock'n Rolla. Lock, Stock and Two Smoking Barrels havasında ama okadar çok karakter var ki pür dikkat izlemekte fayda var.

Mr One Two, muhasebeci Stella, bağımlı Johnnie Quid karakterleri diğer mükemmel karakterlerin biraz önüne çıkanlar. Gerard Butler'ı 150'den sonra farklı bir rolde görmek güzeldi. Tobi Kebbel'e dikkat! bir keş bukadar iyi canlandırılır. Thand'e Newton da filmde az bulunan kadın karakterini neredeyse tek başına taşımış, o da bir harikaydı.


Gülmekten koparan okadar çok sahne var ki. İşte birkaçı;

Lenny Cole : There's no school like old school, and I'm the fucking headmaster.
---------------------------
Archie : If a slap don't work, you cut 'em or you pay 'em, but you keep your receipts, cos this ain't the Mafia.
---------------------------
One Two : Well what you want?
Stella : You
One Two : Well you had better come in then.
---------------------------
Lenny Cole : I thought you lot drink vodka.
Uri : Whiskey is the new votka.
Lenny Cole : I thought you'd join me.
Uri : I don't drink.

top patladı