4.07.2009

nuteras | aynen devam

Kuzen Fazıl'dan sadığını görmedim kabul ama ondan sonra kendimi koyuyorum listeye var mı itirazı olan!! Ya bana bir mekan söyleyin, her sene daha iyisi çıkar diyenler olmasına rağmen en iyi olan?? Cidden yok! Nuteras bu sene de devam. Hatta hatta birazdan :) ama önce keep on drinking mate!!

3.07.2009

wimbledon | gün 11


71 yıllık rüya yine gerçekleşemedi maalesef. Hazır Nadal yokken Murray'e final yakışırdı ama Roddick'i hesaba katmamışım. 3 saat 7 dakikalık yarı final mücadelesinde 1938'den beri Wimbledon'a finalist veremeyen Britanya'ya yine hüsran düştü. Finalin adı Federer&Roddick...

sears tower balkon



Tamam anladık balkondan görünen manzarının şovunu yapacaksınız da küçücük çocukların geleceğiyle oynamanın ne manası var? Çocukların kabuslarına girmiştir muhtemelen. Şaka bir yana 73'te inşaa edildiğinde dünyanın en uzun gökdeleniyken şimdilerde dünyanın beşinci, Amerika'nın yine en uzun gökdeleni konumundaki Sears Tower'ın tamamen cam balkonları çok etkileyici. Paraşüt cesareti olmayanlara(ben) yapay uçma hissi bu olsa gerek.

şimdi de dedektif mike*

70'lerin dizisiymiş San Francisco Sokakları. Bizde gösterime girmesi 80'leri bulmuştu sanırım. Diziye olan hatıralarım biraz bulanık ama Karl Maden'ı, dizideki adıyla "Dedektif Mike Stone'u" çocuk hafızama almışım, öldüğünü öğrenince yine yad ettim eski günleri. Güzeldi çocukluk günleri ya! 97'sine kadar yaşamış Maden ama ölüm kötü işte, tanımasan bile geçmişi düşünerek bile üzülebiliyorsun. Ne bunalım hafta! kaçıncı ölüm?

1.07.2009

wimbledon | gün 9


Evet Wimbledon'da 9. gün geride kaldı. D-Smart saçmalığından dolayı belki ilk defa mahrum kaldım bu şölenden. Neyse erkeklerde gönül favorim Andy Murray İspanyol rakibi Juan Carlos Ferrero'yu set vermeden geçip yarı finale adını yazdırdı. Daha ilk setten 9 ace yaparak ne derece arzulu olduğunu göstermiş Murray. Toplamda 18 ace yaptığı maçı sadece 43 dakika içinde 7-5, 6-3, 6-2'lki setlerle kazanınca, Nadal'ın olmaması sayesinde umutlandım. Daha önce Wimbledon'da yarı finalleri görememişti İskoç raket ama bu sefer Andy Roddick veya Lleyton Hewitt'le final için kapışacak.

peytonlist


Big Shots sevenler vardır elbet. Her nekadar ABC diziyi henüz 1. sezonu tamamlanmadan yayından kaldırmış olsa da, Sex and the City'nin, Lipstick Jungle'ın erkek versiyonu bu dizi, boş boş otururken 40 dakikalığına kafamı boşaltmak için birebirdi.

Neyse reyting karşısında boynumuz kıldan ince. Zaten konu da Big Shots'ın geleceği değil Big Shots'da Duncan Collinsworth'un biricik kızı Cameron Collinsworth, gerçek adıyla Peyton List. Adriana Lima-Megan Fox ikilisinin masum benzeri gibi değil mi? Tamam biraz abarttım galiba. Monk, CSI serisi, Law and Order, Med Men, One Tree Hill, Smallville'de irili ufaklı rollerde oynamış 23 yaşındaki güzel oyuncu ama nedense ilk defa bu dizide dikkatimi çekti. Yazık ki dizisi uzun soluklu olmadı. Bir sonraki projesini beklemekteyim.

pina bausch'dan veda

Tiyatro ile dansı harmanlayan Tanztheater'ın yaratıcısı ünlü kareograf Pina Bausch 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Son günlerde hayran olduğum kişilerin bir bir ölmesi yaşlanma triplerimi arttırıyor galiba. Elveda Pina...

deniz topu

Kitsch tasarımları çok sevmem, adından anlaşıldığı gibi içi boş gelir bana ama bu deniz topunu aydınlatması dikkatimi çekti. Deniz topunu düşününce akıllara yaz, güneş, deniz geldiğinden bu tasarıma aydınlatma fonksiyonunu da ekleyince "gün ışığını evin içine çekme" isteği uyanıyor sanki.

yeni acropolis müzesi*


Henüz 10 gün önce önemli ülkelerin başkanları, sanatçılar, tasarımcılar ve halkın katılımıyla dünya medyasının takibinde büyük sükseyle açıldı Yeni Acropolis Müzesi. Okuduğum yorumlara baktığımda tasarım ve tarih konusunda tutkulu olanların ibadethanesi olabilecek bir müze yaratıldığını görüyorum. MÖ 5. yüzyılda yapılan Parthenon tapınağının hemen 250 metre güney doğusunda konuşlanması Metropolitan Museum, British Museum gibi şık müzelerin yanında şıklıkta aynı ama onlardan farklı olarak doğal tarihihle de başbaşa bir ambians yüklenmesine yardımcı oluyor.

İsviçreli mimar Bernard Tschumi tarafından Michael Pothiadis & Associate Architects ile birlikte tasarlanıp uygulanan müze 14 bin metrekare sergi alanına sahip ve toplam maliyeti 130 milyon euro. Parthenon'un hemen yakınında olması biraz önce söylediğim gibi ziyaretçilere modern ama modern olduğu kadar da tarihle iç içe bir ortamda müze havası yaşatmak için ideal olmuş. Yer döşemelerinin bir kısmında ve vitrinlerde cam, sütunlar ve yine bir kısım yer döşemelerinde beton ve galerilerde mermer kullanılarak modern mimarinin tarihle uyumu sağlanmış.

30.06.2009

siennamiller


sadece üç kare*


Three Frame adından da anlaşıldığı gibi üç karelik animated giflerden oluşan bir site. Eski filmlerden alınan enstanteneler ilgimi çekti doğrusu. Hareketlerin üst üste gelmesi "sürekli bir" dans havası yaratıyor. Gerçi dansın tarzı da artık bıkkınlık veren hiphopçu kızları hatırlatıyor ama olsun.

range rover LRX | hybrid

Yeşili sev, yeşili koru, yeşile önem verin son temsilcisi hybrid arabalar bir bir piyasaya çıkıyor. İsveç'te bu eco-friendly araba satışları, hükümetin hybrid araç alanlara bin euro'dan fazla indirim yapacağını açıklamasından sonra %25 artmış. Öyleki şuan ülkede bulunan hybrid araçlar oranı %15'leri bulmuş.

Hybridlere yenileri ekleniyor, bunlardan biri de Range Rover LRX. Kardeş marka Jaguar'dan hybrid sistemi alınarak üretmiş Land Rover bu modeli. Land Roverların elektrik sistemi de ayrıca kullanılmış. Kötü bir haber, iki yıldan önce çıkması zor gözüküyor.

28.06.2009

hafif kahvaltı gelsin*

Hergün ballı, peynirli sandviç, sütlü, bol şekerli çay, salamı, sucuğu derken mide iflasa yaklaştı sanki. Tamam anladık freelance olmak güzel his, insana sağlık harici en lazım şeyi, zamanı veriyor ama hayatı boyunca zayıf olmanın avantajıyla, yediğine-içtiğine dikkat etmeyen beni bu hususta aşırı özgür kıldı. Dana gibi yiyorum yahu. Yarından itibaren hafif kahvaltı sezonu açılmıştır efendim!