2.04.2009

bb curve 8900




Alınır mı? Alınır.
  • Camera (3.2 MP)
  • Wi-Fi® Support
  • Built-in GPS
  • Enhanced Media Player
  • Video Recording
  • BlackBerry® Maps
  • Wireless Email
  • Organizer
  • Browser
  • Phone
  • Corporate Data Access
  • SMS/MMS

1.04.2009

bu yüzükle evlilikten kaçış yok

Jungyung Yoon'un tasarımı bu yüzük, iç tarafındaki şerit ile parmakta "merry me" izi bırakıyor. Adamın eline kazımak bu olsa gerek.

avustralya'ya yeni şehir

67 olan şehir sayısını şimdi bilmediğim bir sayıya yükselttiğimizden beri "yeni şehir" yaratma çabasında bir ülkeye rastlamamıştım. Avustralya'nın kuzey bölgesinde, Darwin, Palmerston ve Alice Springs şehirlerinden sonra en büyük 4. şehir Weddell yaratılma yolunda. Şimdilik sadece hayvancılığın yapıldığı bir şehir ama kaliteli ucuz evler inşaa edip, sosyal ve ekonomik hayatı geliştirecek yatırımlarla 0'dan bir şehir yoldaymış. 2030'da şimdiki nüfusu 40.000 olan Weddell'ın nüfusunun 2 katına çıkması bekleniyormuş.

kafkaslarda şiddet ve rusya'nın tutumu*

Geçen ağustosta Gürcistan'da yaşanan kısa süreli savaşta, Rusya'nın sert tutumu ile sonuca çabuk ulaşıldığı düşünülmüştü ama bölgede şu dönemde yaşanan cinayetler, saldırılar, suikastleri gördükçe ulaşıldığı düşünülen sonucun adının, kimse için başarı olarak adlandırılamayacağını görüyorum.

Rusya'nın yıllardır süregelen şiddete şiddetle karşılık verme olayı Gürcistan'da devam ediyor. Çeçenistan'da aynı yolu denemelerine ve bir türlü sorunları çözememelerine rağmen burada da aynı tavırla hareket etmeleri tarihten ders almadıklarını göstermiyor mu? Bölgeyi araştıran bir analizci olan Alexander Kliment, Rusya'nın ekonomik krizden vurulan ülkelerin başında gelmesinden cesaret bulan Gürcülerin saldırılarını arttırdıklarını söylüyor. Buna karşılık bölgeye asker yığmaya devam eden Rusya'nın bu tavırla ateşe benzinle gittiğinden bahsediyor. Görülen o ki Rusya bu politikasını değiştirmezse Kafkaslarda barış pek de yakın değil.

g20 protesto yürüyüşü



İngiliz Sendikalar Birliği'nin desteklediği ve aralarında Greenpeace, Friends of Earth, Oxfam, Salvation Army gibi birçok sivil toplum örgütünün birleşerek ortaya çıkardığı Put People First isimli kitlenin organize ettiği protesto yürüyüşü Thames nehri kenarındaki Embankment semtinde başladı. Şiddet bekleyenlerin beklentileri boşa çıktı çünkü İngilizler her zaman olduğu gibi son derece medeni bir şekilde tepkilerini gösterdiler. Güzel bazı kareler...

"yemekte bile iş iş iş" diyenlere



Hee ben demem o ayrı ama elbet diyenler vardır. Çalışma hayatını Londra'da sürdüren İtalyan tasarımcı Sara Ferrari'nin piyasaya sürdüğü hem servis altlığı hem de ajanda yerine geçen Dining Agenda* bu haftanın tasarım gündemine oturdu. Yemek yiyorsun, işkoliksin, o sırada not al, servisi çöpe atarken aldığın notu kopart, oldu bitti.

ron arad'dan usa

Amerika'yı sevmem, seveni de sevmem, sevmem oğlu sevmem ama Ron Arad'ın Londra'da yeni işlerini sergilediği Timothy Taylor Gallery'deki bu kitaplık hoşuma gitti. 5.5m en, 3.5m boy, 40 cm de derinlik ile biraz hantal bir yapısı olsa da estetik algılarımı açtı diyebilirim.

freelance karikatürleri volume*