13.08.2010

kivir pacayi

Sicakla basa cikmada dogal yollar bulmanin yaraticilik gostergesi sayildigi su gunlerde, klima harici uretilen her fikir ilgimi cekiyor. Sabahlari ise giderken sort giymek icin 'yanip tutussam' da, gun ici programimda yeralan en az bir toplanti sayesinde(!) uzun uzun pantolonlarin icine girmek kacinilmaz oluyor. Dogal fikirler ilgimi cekiyor dedim, arkasindayim. Moda sagolsun, 2010 yaz erkeginin en belirgin parcasi, pacasi kivrilmis pantolonlar.

Hemen burun 'kivirmamak' lazim pacasi kivrilmis pantolon hadisesine. Ilk kez 50'lerde Amerika'lilar tarafindan kullanildigini iddia edenler de var, 70'lerde Skinhead'lerle ortaya ciktigini soyleyen de. Bir gercek var ki yakin gecmiste, 2001'de Newyork'lu moda tasarimcisi Thom Browne'un kaliteli dikis takintisiyla bu seneki halini aldi. Donem donem gun yuzune cikan modanin yeni soluk bulamama haline cozum getirmek icin yaratilan, klasik pantolon ve takimlarin tahmin edilirligine alternatif olan, benim gibi fonksiyonellige onem verenler icin de, sicaklarla, duzgun giyinerek basa cikmaya yardimci olan bir akim.

He ben fotograftaki zat kafalarinda degilim, jean pacasi kivirma asamalarindayim ama olsun. Guzel mi degil mi diye pek de sorgulamamak lazim. Ne de olsa goz acip kapanincaya kadar kis geliyor. Unutulur gider..