27.07.2011

vitra jr


Ikonik Vitra tasarimlarinin gercek boyutlarini gectim, minyaturleri bile cok konusulur. Boyut olarak Matcbox'dan hallice minyatur Vitra tasarimlarini tek tek gormeye alisigim ama Paola Pivi tarafindan aluminyum struktur uzerine tum parcalarin uygulanmasiyla ortaya cikan avize gozume hem farkli hem de etkileyici gozuktu.

26.07.2011

|win win|

Win Win yolcusu kalmasin. Yazin sinemaya gidilmez sacmaligi tarihin tozlu raflarina kalksin. Bu yapis yapis havada serin olan her yere gidilir, film de guzel cikarsa al sana win win..

malzeme*

harita

Bisiklet ve bisikletliye bakista bir Istanbul degil belki ama Londra'nin da bisiklet algisi cok iyi degil. En basitinden yollari hic ic acici degil.

Son donemde sehrin bircok bolgesinde Barclays'in bisiklet kiralama otomatlarinin devreye girmesi, Londra'nin, Avrupa'nin bircok bisiklet sehri ile yarisa girebilmesi icin bir isik oldu. A noktasindan bisikleti kiralayip B noktasinda birakabilme ozgurlugu, ustelik de ucretlerin makullugu, sehirde bisiklet algisinin artmasina yardimci oluyor. Bunun icin bireysel olarak ugrasanlarin sayisi azimsanmayacak kadar. Simon Parker bu kisilerden sadece biri. 'London Tube Map' benzeri calismasini tam 12 yilda bitirmis. Sehrin tum bisiklet yollarini gosteren 'London Cycle Map' piyasaya cikarmis. Kullanisli ve kolay anlasilir bir harita oldugu kesin.