21.03.2009

yok artık johansson




Eric Johansson yetenekli bir sanatçı, kendi çektiği dijital fotoğrafları photoshop nimetiyle birleştirip yayınlayan İsveç'li hayal gücünü bir hayli zorlamış.

lego*

Biliyorum bu 80'ler muhabbetleri çok bayatladı. 80'lerde çocuk olmak maillerinden, her gece kulübünün başı sıkıştığında düzenlediği 80'ler partilerinden gına geldi ama yine de yaşı benim gibi 30'a gelmişler ara ara da olsa bu nostalji olayından kolay kolay vazgeçemiyor. Yine 80'ler denildi mi, konu dönemin oyuncaklarından açıldı mı, Star Wars, Gi Joe, Transformers konuşulur ama bir marka daha vardır ki hem tarz olarak hem de çocuklarda bıraktığı gelişim etkisi olarak tektir; Lego.

Lego günümüzde yeniden bir fenomen'e dönüşüyor. Saatler, kemerler, çantalar, cep telefonları, memory stickler derken şimdi de Lanvin markası yeni reklamlarında Lego su tabancalarına yer vermiş.

5 kere 5

Ntv'de cumartesi sabahları, akşamdan kalmalığın üzerine, yataktan çıkmadan gerine gerine izlenebilecek kalabalık bir program *5 kere 5. Lanse ediliş şekliyle konularında uzman 5 kişinin uzman oldukları konular hakkında hafta boyunca yaptıkları araştırmaların sohpet ortamıyla izleyiciye aktarılışını içeriyor. Lanse ediliş şekliyle konusunda uzman diyorum çünkü o noktada bana biraz yapay geldi. Full body yapmış, kollarını insanın gözüne gözüne sokan bir fitness hocası, bulimik görünümlü bir diyetisyen, Hande Ataizi'nin birkaç sene önceki rezalet yarışmasında jurilik yapmış erkek stilci, dekoratörlüğün veya iç mimarlığın tuğladan kalemlik yapmaktan ibaret olduğunu zanneden bir gazeteci, çok kötü giyinen bir modacı kime göre uzman anlayamadım. Neyse kimsenin uzmanlığını tartışmak benim olayım değil ama programın bu sunumu beni biraz rahatsız etti.

Bunun dışında samimi bir ortamda geçmesi, daha önce yüzlerini görmediğimiz isimlerden seçilmesi, tv'ye bildiğim kadarıyla çok da aşina olmayan isimlerin son derece rahat olması, konuların hepsi olmasa da birçoğunun ilgi çekici olması programın izlenebilirlik durumunu arttırıyor. Hani hitap ettikleri kitle nüfusun küçücük bir bölümünü kapsıyor ama yayınlanan gün ve saati, gün geçtikçe ekrana alışıp seçtikleri konularda daha geniş kitleleri hedef almaları gözle görülür gelişimleri.

Yayın günü : Cumartesi
Yayın saati : 10:10
Kanal : Ntv

savaş neye yarar? işte buna*



Hikaye şöyle başlıyor, Ronald Reagan 1981'de başkan seçildikten sonra Pentagon'da personel şefi ile gezerken savaş odası nerede diye sorar. James Baker öyle bir oda bulunmadığını söyler ama o oda bir filmde çoktan yaratılmıştır.

Stanley Kubrick'in 1964 yapımı klasiği *Dr. Strangelove filminde dönemin efsane set tasarımcısı Sir Ken Adams yarattığı odada klasikler arasına girmiş olan aydınlatma elemanı, bugünlerde Alman Mimarlık firması *Kinzo tarafından tarafından tasarlanan *Airflite'a ilham kaynağı olur. Alüminyum'dan, çeşitli renk seçenekleriyle satışa sunulan Airflite ışığının %70'inin yukarıya, %30'unu aşağıya vererek gözü yormadan kaliteli aydınlatma sağlamasının yanında estetik görünümüyle de öne çıkıyor. Savaş odasının böylesine harika bir tasarıma sebep olmasından daha güzel ne olabilir?

açın ışıkları




Baştan çıkarıcı anahtar diye ben buna derim. Her renkte, her temada bulmak mümkün. Cebiniz biraz derinse polikarbonat malzemeli bu harika olaya sahip olabilirsiniz. Eski aç kapalardan sonra bu dokunmatik ekran anahtarlar uzaydan gelmiş gibi. Revio ışık kontrolü adıyla Firsthand design tarafından piyasaya sürüldü.