18.04.2009

bıktım şu bahardan, gelsin reishi mantarı*

Bahar bir kız falan değil, bildiğin mevsim ve bu mevsim anlayamadığım bir şekilde herkesin içini kıpır kıpır yaparken bende bıraktığı etki grip, alerji, uyku problemleri vb. Halimi görmeniz lazım yıllardır test ettim onayladım, ne zaman nisan ayı gelse gözlerim şişiyor, yataklara düşüyorum, ağzım-burnum kıpkırmızı oluyor. Vitamin ve ilaç delisi oldum ama hiç bir şey banamısın demiyor.

İşte yine öyle bir uykusuzluk anında Mesur Yar denen muhteremin programına denk geldim. Düşünün çektiğim uykusuzluğu. Tamam çok kötü yakalandım kabul ama artık şu durumdan kurtulmak için neredeyse koca karı ilaçlarına bile varım diyeceğim. İsmini hatırlayamayacağım bir doktor konuk vardı ki kendisini bir solukta dinledim. Neydi bukadar ilgimi çeken? Sahip olduğum tüm semptomları sayarak bunlara çözüm getiren doğal bir ürün; Reishi mantarı*

Orjinal adı Ganoderma Lucidum olarak da bilinen Reishi mantarı Japonya ve Çin'de tıbbi alanda bilinen ve kullanılan en eski mantar türüymüş. Hafızayı güçlendirip konsantrasyon eksikliğini gidermesi, Japonya Sağlık Bakalınğı tarafından kansere karşı tek doğal ilaç olarak kabul edilmesi, cilde gelen besin miktarını arttırarak anti-aging etkisi göstermesi, mevsimler arası geçiş dönemlerinde allak bullak olan insan vücuduna direnç vermesi ve gribe karşı etkili olması nimetlerinden sadece birkaçı.

Doktorumuza teşekkür ediyorum ve ilk iş artık son umudum olan bu Reishi mantarını aramaya çıkıyorum. Yoksa bu bahar beni çıldırtmaya devam edecek. Çayı öneriliyor bu arada, tadını da çok merak ediyorum doğrusu, onun yanında hap olarak da satılıyor.