11.01.2012

'game of shadows'

"If we can stop him, we shall prevent the collapse of Western civilization... No pressure."

dikdortgen kutu





Blog'da, Japon yalinliginin iyi orneklerini paylasmaya calisiyorum. Onlardan biri olan, Soy Source Arch. tarafindan tasarlanan bu cok katli ev, Japonya'nin Sandai sehrinde.

Yalinlik, dikdortgen bosluklar ve galvaniz celik dis cephe kaplamasiyla basliyor, ic mekanda ayni dikdortgen formda kitapliklarla devam ediyor. Kitapligin, estetik haricinde depolamaya katkisi da bonus olmus diyebilirim. Sariya yakin ahsap, yuksek beyaz tavanlar, bolucu duvar yerine kullanilan merdivenler mekana buyuk ferahlik katiyor. Evin yatma bolumleri de birbirinden merdivenlerle ayriliyor.

strook



Stefaan de Croock, bilinen adiyla Strook'dan, 'reverse graffiti' olarak da adlandirilabilecek mukemmel bir calisma.

10.01.2012

coutume cafe



Starbucks'in kurumsal calisanlari, karton bardaklari, kotu kahvesi, birbirinin kopyasi dukkanlarindansa, sicak ilgi-alakali barista'li, porselen fincanli, nefis kahveli ve subesiz cafeleri tercih ederim. Birkac ay once 'hayirli' bir is icin gittigim ve pek bir bag kuramadigim Paris'te, sadece 3-4 mekan beni sicakligiyla icine cekti. Coutume Cafe onlardan biri.

Fotograflardan da goruldugu uzere mekanin tasariminda on plana cikan bir sey yok. Labaratuvar tezgah, masif zemin parke vb son derece dingin renk ve malzemeler kullanilmis. Gozu yormayan sade tasarim diyebilirim. Gelenleri, kahveye ve kahve makinelerine hayran birakan bir mekan.