12.05.2009

1 + 1 = 3



*if mode | bisiklet




Rahat kullanım için herkesin büyük lastikli bisikletleri tercih ettiğini bilen Mark Sanders, küçük dosyalardan gerçek bir bisiklet ortaya çıkarmış. Bu yalın, kompakt, temiz hatlı mühendislik ve tasarım harikası bisiklet AREAWARE firması tarafından piyasaya sürüldü. IF Mode isimli tasarımın sahibi Mark Sanders 14.7 kg ağırlığındaki bisikletin klasik yağlı zincirlere, paslı çamurluklara, karman çorman gövdelere son verdiğini söylüyor.

Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere bisiklet normal modundayken iyi bir bisikletten hiç eksiği yok, bunun yanında katlanabilme özelliği sayesinde küçük bir bavul gibi heryere taşınabiliyor. Bisiklet parkı diye bir olayın varolmadığı İstanbul için ideal bir bisiklet gibi geldi bana.

doyoureadme | berlin


Benim gibi dergi ve tasarım kitabı manyağı biri için, bu tutkularına cevap bulabildiği mekanın rahatlığı, ferahlığı çok önemlidir, yani kitapçıların. Maalesef Beyoğlu'daki Robinson Crusoe 389 hariç hiç bir kitapçıda rahat edemiyorum. Ruhen rahat ettiğim mekan, alan olarak dar olduğu için bazen sıkıntı yaratabiliyor ama rabıtaların gıcırtısı arasında kitap ve dergileri karıştırmanın zevki çok ayrı cidden.

Tam da keşke hem ruhen hem fiziken rahat olabileceğim ferah bir kitapçı olsa diye düşünürken, aynı benim gibi hisseden birinin çıkıp Berlin'de bu tip bir kitapçı açtığını öğrendim. Sanat yönetmeni Mark Kiessling bolca doğal ışık, rahat sandalyeler, her dergiye, her kitaba hakettiği alanı(dolayısıyla değeri) veren bir kitapçı açmış, Do you read me. Mekan okadar davetkar ve doğal ki müşterileri tarafından okuma odası olarak adlandırılıyormuş. Ne diyeyim darısı başımıza...

11.05.2009

mga outdoor*






Akmerkezin tüm dış cephesini kaplayan Fox tv reklamlarıyla tanındı Mga Outdoor* Hatta ünlü Akmerkez reklamlarıyla ödül de aldılar. Bendeniz geçtiğimiz ay Levent'teki yeni ofislerinin tasarımını yaptım. Birkaç fotoğraf ...