17.02.2010

snowflakes_stockholm 10



Salone del mobile Milano kadar olmasa da dünya mobilya sektörüne yön veren tasarimcıları, üreticileri, meraklıları ve basını biraraya getiren harika bir fuar Stockholm furniture fair. Zaman buldukça, Stockholm 2010'da görücüye çıkan tasarımları paylaşmak istiyorum. Düz mantıkla bakınca İsveç denince güzel kızlar kadar olmasa da akıllara gelen bir diğer ikon kar tanesidir. Bu bağlamda ister kolaya kaçma deyin ister fuarın konseptine uygun deyin Claesson Koiviston Rune'nin 'kar tanesi' sehpa serisi en ilgi çekici parçalardan oldu.

Aslında bu fikir "İsveç soğuktur, kar çok yağar, haydi kar tanesi sehpa tasarlayalım" mantığıyla çıkmamış. Hayatını kar tanesi fotoğraflamaya adayan Wilson Bentley'nin "Her kar tanesi bir tasarım harikasıdır" iddiasından etkilenerek farklı yükseklik ve tiplerde kar taneleri fikri hayata geçirilmiş. Çıkış noktası, tasarım aşaması, bilgisayar destekli üretim süreciyle Stockholm 2010'a yakışan bir mobilya line'ı olmuş. Fuardan şimdilik bukadar..

15.02.2010

zaman herşey*

Dinlerken vücuda istem dışı tepkiler verdiren parçalar listesi olsa -ki bir ara yapmalıyım böyle bir liste- en tepede olmaz mı "Time is My Everything"? Sözleri mi keseyim, melodiye mi kapılayım, ikisinde de mi kaybolayım? Bilemedim ki..


Many moons have passed
since our paths last crossed
Did you maybe lose your way?
'cause time is my everything
* * *
Time is my everything
For you I'd do anything
Under the sun

* * *
And child, don't you fear anything
For all of the wicked men,
shall have to stand in line
I know you're gonna see it in the fullness of time