27.07.2009

hünerli adam*

Bir hünerli adam furyasıdır gidiyor. Duygu anlata anlata bitiremedi, bende bir bakayım dedim. Şahsına münasır bir profil söz konusu. Her türlü tamirat, tadilat, bakım işi hünerli adamın elinin değmesiyle sıkıntı olmaktan çıkıyor gördüğüm kadarıyla. Ankara'da şubesi bile açılmış da tutmayınca istifası istenmiş.

İş sırasında telefonla konuşmuyor, geyik yapmıyor, çay içmiyor(bizim ustalara örnek olsa keşke). Toplu taşıma kullanıp, dakiklikten de taviz vermiyor. Mola verdiğinde sakın keyif yaptığını sanmayın! o sırada uğraştığı işle ilgili müşteriyi bilgilendirmeyi de görev edinen biri var karşınızda. Ücretlendirmesi de son derece bilimsel kendi söylemine göre. Müşterinin profiline göre değil de işin boyutuna, süresine göre değer biçiyor handyman. Hamak asma düğümü, seramik üzerine montaj, IKEA montaj, saten alçı, banyo lavabo gideri, yüzlerce uzmanlığından sadece birkaçı hünerli adamın.

En çok ilgimi çeken ise cumartesileri ekogün ilan etmesi ve herhangi bir ücret talep etmemesi oldu. Aaa ne güzel bedava o yüzden ilgimi çekti değil ama. Çevreye zarar veren malzemelerden uzak, tamamen geri dönüşümlü malzemelerin kullanılmasını şart koşması, müşterinin de ona yardım etmesini istemesi alışılmışın dışında sıcak geldi. Bu tip hareketlerin bizim halkta istismar duygularını yükselteceğini bildiğimden hünerli adamın hedef kitlesinin İstanbul'da yaşayan yabancılar olduğunu düşünüyorum. Kim olursa olsun harika bir girişim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder