26.04.2009

moduler_milano 09



Malum Milano Salone Del Mobile, yani efsane mobilya fuarı start aldı. Gidemediğim için, yarından sonra kapıları kapanacak fuarın yorumlarını birkaç gün sonra yapacağım ama gözüme de genç, başarılı tasarımcıların yeni ürünleri takılmıyor değil. Bunlardan biri Belçikalı tasarımcı Marina Bautier ve onun fuarda tanıttığı son ürünü, moduler.

Bu mobilya sisteminin temel formu görüldüğü üzere meşe köprü ayaklar. Bu ayakların yan yana eklenmesiyle ortaya güzel bir ikili koltuk çıkıyor, sağ tarafa eklenebilen siyah aydınlatma ve sola eklenebilen sırtsız parça sayesinde tasarım isminin hakkını veriyor. Otel lobileri, ofislerin bekleme salonları için ideal bir tasarım. Esnekliği ve fonksyonelliği ile ortamı ısıtıyor moduler.

*İngiltere'deki Buckinghamshire Chilterns University College'dan mezun olan Marina Bautier 2002'de Brüksel'de kendi tasarım ofisini açtı. İçmimarlıktan mobilya tasarımına kadar geniş bir yelpazede tasarımlar yapıyor. Herkesin haşırneşir olduğu, tanıdığı malzemeleri basit bir yorumla yoğurup, dingin, rahat eserler ortaya çıkarıyor, moduler de bu tanıma birebir uyuyor bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder