1.05.2009

seeko'o hotel*


Bordeaux'nun kuzey bölgesinde, Chartrons ve Bacalan arasında konumlanmış, nehir cepheli bir otel olan Seeko'o farklı mimarisiyle, nehirden bakıldığında etrafındaki taş binaların da varlığıyla şehrin adeta estetik cevheri konumunda. Nehrin sahipsiz gibi görünen bölümünde konumlanması binanın mimari kimliğini daha da ortaya çıkartıyor. Bu bölgenin özellikle 2. dünya savaşı sırasında birçok kez bombalanması sonucu eski binalar restore edilmesine rağmen Seeko'o Hotel'in binasının zaten farklı bir mimariye sahip olması, binanın çevresindekilere oranla ayırd edici olmasını sağlıyor.

Proje, otelin estetik tasarım eksikliği, tarihi durumunun gözükmemesi gibi nedenlerden dolayı sade, dinamik bir tarz benimsenerek ele alınmış. Orjinal haliyle de en dikkat çekici bina olmasına rağmen 2007 yılında Atelier King Kong tarafından yeniden ele alınan proje ile iyice kendini belli eden bir hale bürünmüş. Corian kullanımı, farklı köşe hatların orjinaline sadık kalarak yenilenmesi otelin dinamik, enerjik bir gemiye benzemesini sağlamış.

28 ile 55 metrekare arasında değişen odalar da otelin ana hatları ile paralel olarak modern ve minimal bir tarzda tasarlanmış. Tüm koridorlar, resepsiyon bölümü ve odaların yine mekanın tarzıyla orantılı biçimde sade grafiklerle süslenmesi de estetiğin dozunu arttırmış. Gri terasda yer alan restoran-bar ile de manzaranın tadının çıkarılması amaçlanmış.


1 yorum: